28 общински болници са се съгласили да имат изнесени кабинети за спешна помощ

  • 22 март 2012 15:05

  • 781
  • 0
28 общински болници са се съгласили да имат изнесени кабинети за спешна помощ
©

"28 общински диагностично-консултативни центъра (ДКЦ) са дали съгласие и имат подготвени помещения, за да имат изнесени кабинети за спешна помощ", съобщи столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

"От 2-3 години имаме изнесен кабинет в район „Нови Искър”, в който спешната помощ може да бъде по-близо до гражданите", каза кметът.
Тя съобщи, че ще предложи на общинския съвет да бъдат открити такива кабинети, стига обаче спешната помощ да може да си го позволи, защото "финансирането е ключовият въпрос и това ще бъде обсъдено". По думите и ако има повече пари, ще има повече мотивация на лекарите и повече екипи.

"Чух, че един от основните приоритети на новия здравен министър е спешната помощ. Нещо, което и аз настоявам да се решава в полза на по-доброто обслужване на гражданите, така че в най-скоро време ще направим среща с г-жа Атанасова по този въпрос. Имаме контакти с д-р Гелев и не сме се отказали от това нашата институция – независимо, че не отговаря за това - да може да предложи добри решения и идеи", каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Последвайте канала на

781 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини