Оперират туриста, паднал от 15 метра в Беласица

29-годишният пациент, пострадал преди няколко дни, след височинна травма (падане от над 15 м. на водопад в Беласица) беше приет в Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна" София АД с контузия на глава, контузия на гръден кош, вътреставна фрактура на долната част от лява бедрена кост, ангажираща колянната става и вътреставна фрактура на кости на подбедрицата, ангажираща глезенна става.

След консултации с мултидисциплинарен екип - хирург неврохирург,кардиолог реаниматор и ортопед се взе решение за оперативно лечение на два етапа, съобщават от лечебното заведение.

"Днес фиксирахме бедрената кост", сподели д-р Александър Илиев-началник на II отделение, към Клиника по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Св.Анна"-София АД. "Операцията продължи повече от три часа. Пациентът е в задоволително общо състояние, контактен, адекватен и е приведен в КАИЛ на болницата. Предстои фиксация на кости на подбедрица." завърши д-р Илиев.

Коментари

  1. 2019.10.21 | 10:08

    родната милиция ни пази и лекува

  2. 2019.10.21 | 09:52

    сашко сашко същия празен поглед имаш все още , явно още не си излязъл от пубертета , дано си промениш някога отношението и уважението към хората а не ги възприемаш по ченгеджийски като средство .късмет .ко прай македонката бре селянино .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет