Община Плевен увеличава парите за подпомагане на ин витро процедурите

Общо 59 са подадените заявления за първото полугодие на годината Комисията за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Плевен е одобрила 55 от тях.

Комисията е утвърдена с решение на Общински съвет, провела е три заседания съгласно приетия от местния парламент правилник за дейността ѝ. Общата сума за подпомагане е 35 хиляди лева, което е с 10 хиляди повече спрямо 2018 година, предаде БНР.

Всеки одобрен заявител се подпомага с 500 лв. за изследванията, предшестващи инвитро процедурата. Заявленията за финансово подпомагане са по образец и се подават в Центъра за административно обслужване на граждани на Община Плевен - пл. „Възраждане“ 4.

Правото за финансово подпомагане се погасява, ако след изтичане на едномесечен срок от издаване на удостоверението същото не е потърсено. В такъв случай може да се кандидатства отново за финансиране по реда на приетите правила.

Коментари

  1. 2019.08.12 | 11:26

    По-голяма част от тези или се сещат да имат деца на 40 години или от аборти утробата им не става за нищо!Малко са с истински медицински причини!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет