Над 200 души са прегледани безплатно във Втора градска болница

  • 05 август 2019 16:16

  • 315
  • 0
Над 200 души са прегледани безплатно във Втора градска болница
© Булфото (архив)

За поредна година специалистите от Втора МБАЛ в София извършват безплатни профилактични прегледи. От тази възможност през миналата година са се възползвали над 1400 души. Кампанията тази година започна в средата на юли, като до момента са обхванати над 200 души. До края на годината всички желаещи могат да се прегледат при специалисти от седем специалности - кардиология, нервни болести, педиатрия, ендокринология и болести на обмяната, гастроентерология, нефрология, пневмология и фтизиатрия.

Основната цел е профилактиката и навременното лечение, подчерта директорът на лечебното заведение доц. д-р Стефан Узунов, предаде БНР.

"Целта е да обхванем населението на София и ранно да открием и да диагностицираме даден вид заболявания. Според статистиката на НСИ от 2017 г., смъртността в България от сърдечно-съдови заболявания е 65,5%. Това значи засягане на съдовата система и мозъчно-съдова болест. При децата, на първо място са дихателните заболявания. Затова във всички специалности сме предложили профилактични прегледи", коментира той.

Втора градска болница си партнира и Националната асоциация за профилактика на белодробни болести.

Прегледите се извършват, освен в София, в Благоевград и във Враца със съдействието на Министерството на здравеопазването и Столична община. Графикът на кабинетите за безплатни прегледи може да видите на сайта на Втора градска болница!

Последвайте канала на

Мая Йорданова
315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини