Хирург за водните пързалки: Понякога никаква операция не може да възстанови щетите, причинени в момент на лудост

  • 01 август 2019 10:38

  • 8256
  • 0
Хирург за водните пързалки: Понякога никаква операция не може да възстанови щетите, причинени в момент на лудост
© pixabay

Хирург предупреди за опасностите, които се крият при гмуркане и екстремни преживявания в аквапарковете през лятото. Туристите трябва да са наясно с опасностите от гмуркане в плитка вода и рисковете, които съществуват във водните паркове.

"Един момент на лудост" може да доведе до големи наранявания и парализа, които често не могат да бъдат необратими”, заявява гръбначният хирург Евън Дейвис от университската болница в Саутхемптън пред Би Би Си.

Наскоро той оперирал пациент, който счупил гръбнака си, гмуркайки се между скали в Хърватия. Друг мъж е прещипал прешлени на шията си на водна пързалка в Испания. 23-годишният Дейвид Брифа изгуби съзнание, след като се удари силно, след спускане по водна пързалка в парка Акваландия в Бенидорм на 8 юли. Той е тежко ранен при инцидента и може да остане парализиран.

Затова доктор Дейвис призовава хората, които отиват на почивка, да пресметнат потенциалните рискове, защото "животът може да се промени за миг“.

"Това, което често може да изглежда като бърза и невинна тръпка при тези атракции, може да има потенциал да причини значителни наранявания.”, заяви хирургът. Той добави, че лечението при подобни инциденти отнема най-малко година.

Той казва, че е важно хората да разбират опасностите от гмуркането във вода на места, които не познават и в крайна сметка да се предпазват. Понякога никаква операция не може да възстанови щетите, причинени в момент на лудост.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини