Шефът на най-старата гинекологична болница у нас с призив към жените: Осигурявайте се!

  • 28 юни 2019 08:28

  • 679
  • 0
Шефът на най-старата гинекологична болница у нас с призив към жените: Осигурявайте се!
© Кадър Bulgaria ON AIR

„Майчин дом“ е институция, тя е люлка на гинекологията, важна за България. Новата технология за безкръвни операции – роботизирана хирургична система „Da Vinci“, коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR директорът на болницата проф. д-р Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

„Da Vinci“ наистина е нужен. Това е изключително модерно средство и ще помогне на страната ни“, поясни той.

Проф. д-р Костов препоръча на жените да се осигуряват и поясни, че всяка осигурена ще има достъп до тази технология.

Относно това има ли кой да работи, той обясни, че има достатъчно млади и обучени хора.

„Държавата се грижи за родилките и не е задължително те да бъдат осигурени, това е благородно, но по отношение на други заболявания те трябва да се осигуряват“, заяви проф. д-р Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Шефът на „Майчин дом“ коментира и заплащането на лекари, медицински сестри и акушерки. Той заяви, че няма спор, че министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през прави всичко, за да им се вдигне заплащането. По думите му, има проблем в цяла Европа с липсата на кадри в сферата на здравеопазването.

„Но мисля, че нещата вървят в положителна посока – повишаване на заплатите. По-старите акушерки в „Майчин дом“, например получават много повече от един новозавършил лекар“, съобщи директорът на най-голямата и най-старата родилна болница у нас.

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
679 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини