Закриват лабораторията към онкологичната болница в Благоевград

  • 04 юни 2019 13:49

  • 313
  • 0
Закриват лабораторията към онкологичната болница в Благоевград
©

Закриват микробиологичната лаборатория към онкологичната болница в Благоевград. Това решение беше взето от общинския съвет в града, за да се намалят разходите на лечебното заведение.

В момента то има над 1 милион и половина лева задължения.

Изследванията ще се правят от външна фирма. Годишно поддържането на лабораторията струва около 40 000 лв.

Ако се сключи договор с външна фирма, която да извършва изследванията разходите ще бъдат намалени до 3 000 лв. Според ръководството закриването на лабораторията няма да повлияе на лечението на пациентите.

Управителят на онкологичната болница д-р Георги Георгиев обясни пред БНТ, че средствата им стигат за обезпечаване на дейността, заплати, осигуровки и за покриване по-малко на просрочени плащания, които имат. В болницата годишно се лекуват около 6 000 пациенти. От управата на лечебното заведение заявяват, че финансовите затруднения не се отразяват на грижите, които се полагат за болните.

Сключени са договори с фирмите доставчици на лекарства за разсрочено погасяване на задълженията. Според лекари, работещи в болницата е необходимо да се търси външно финансиране.

От ръководството на болницата отбелязват ощв, че се извършва анализ на дейността в отделенията и средствата, които се изразходват за лечението на пациенти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини