МС ще отпусне 3 млн. лв. за подобряване на детско здравеопазване

  • 15 май 2019 07:19

  • 198
  • 0
МС ще отпусне 3 млн. лв. за подобряване на детско здравеопазване
© Pixabay (архив)

На редовното правителствено заседание се очаква да бъдат отпуснати 3 млн. лв. за подобряване на детско здравеопазване.

До това решение се стигна след среща при премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с министъра на здравеопазването, педиатри, неонатолози и директори на акушеро-гинекологични лечебни заведения. От тези средства на държавните и общинските болници ще бъдат предоставени 500 хил. лв. за закупуване на 15 апарата за дихателна реанимация и 750 хил. лв. за осигуряване на 50 кувьоза.

Отделно 1,7 млн. лв. са средствата, с които ще бъде финансирана педиатричната болница по Програмата „Майчино и детско здравеопазване“ по реда на Наредба № 3 за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Ресурсът ще бъде използван за подобряване лечението на децата и увеличение възнагражденията на работещите.

В програмата на министрите е включен и проект за одобряване на допълнителни разходи за 2019 г. по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране на разходи за данък върху добавената стойност на общини по одобрените за подпомагане проекти по програма за развитие на селските райони 2007-2013 и 2014-2020 г. и по програма за морско дело и рибарско за периода 2014-2020 г.

В Министерски съвет ще бъде гласуван и проект за утвърждаване на споразумение между Министерството на околната среда и водите на България и това на Северна Македония за сътрудничество в областта на опазването на околната среда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини