Медицински форум в Плевен събира най-големите специалисти в областта на автоимунитета

  • 03 април 2019 17:10

  • 726
  • 0
Медицински форум в Плевен събира най-големите специалисти в областта на автоимунитета
© Pixabay

На медицински форум в Плевен идва един от най-големите специалисти в света в областта на автоимунитета - проф. Йехуда Шоенфелд, съобщават организаторите, цитирани от БТА.

Световноизвестният учен ще участва в Осмата международна работна среща "Автоимунитет - добрите и лошите новини", която ще се състои на 10 и 11 април в Плевен.

Проф. Шоенфелд е член на редакционната колегия на 80 международни списания и 26 международни научни организации. Той е автор на 62 книги и 2023 публикации, като е цитиран над 33 000 пъти. Носител е на 22 престижни научни награди, автор на 15 патента, организирал е 53 международни научни конференции. Сред основните организатори на форума в Плевен са Центърът за репродуктивно здраве към Медицинския университет в града и Българската асоциация по клинична имунология.

Ще бъдат обсъждани теми като "Мозайката на автоимунитета", "Диагностични методи при автоимунитет", "Лечение на автоимунни заболявания", "Хранене, лекарства и автоимунитет", "Синдром на хроничната умора. Клинични случаи" и др., посочват организаторите на научно-практическата среща.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
726 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини