Във Велико Търново 16 двойки искат помощ от общинския фонд "Ин витро"

  • 11 март 2019 17:49

  • 283
  • 0
Във Велико Търново 16 двойки искат помощ от общинския фонд "Ин витро"
© Pixabay

Във Велико Търново 16 двойки са заявили, че искат да бъдат подпомогнати от общинския фонд "Ин витро", съобщи пред журналисти директорът на дирекция "Социални дейности" Росица Димитрова.
Едномесечният срок за подаването на документите е изтекъл на 5 март, предстои комисия да разгледа постъпилите заявления, посочи тя.


Според заместник-кмета на общината Снежана Данева - Иванова общинската програма за асистирана репродукция помага на двойки с репродуктивни проблеми от 2011 година, родените с помощта на програмата бебета са 55, като през тази година събраните средства към фонда са в размер на 70 хиляди лева - част от тях са приходни остатъци от изминали години.

През миналата година са били подпомогнати 23 двойки с по 1530 лева.

От различни благотворителни инициативи от фондацията "Искам бебе" са събрали 4000 лева, съобщи Вероника Михайлова, областен координатор на организацията.
В присъствието на нотариус и журналисти беше обявено днес, че събраните средства от благотворителни инициативи на фондацията, ще бъдат разделени по равно между две двойки с репродуктивни проблеми, извън общинската програма "Ин витро".

Последвайте канала на

Novini.bg
283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини