Пловдивчани излизат на протест срещу ремонт на болница

  • 27 февруари 2019 07:55

  • 493
  • 0
Пловдивчани излизат на протест срещу ремонт на болница
©

Жителите на пловдивския район "Южен" се заканиха, че утре излизат на протест. Причината – болницата, която е в съседство с жилищните им блокове, се разширява с нова ограда и паркинг, които според техните думи навлизат в общинска собственост, за която в продължение на 20 години са плащали данъци.

,,Става въпрос за изграждането на една ограда, която е с малки отстояния от блока ни. В началото ни бе съобщено, че няма да се извършват строителни дейности, но ето че се строи. Смятам, че в този случай би трябвало да има най-малкото разрешение за строителство, но аз лично такова не съм видял. Оказва се, че 20 години плащаме наем на общината за земя, която била на болницата'', обясни пред камерата на БНТ един от живущите в квартала и добави, че са подадени жалби в съответните институции, но отговор все още няма.

От своя страна кметът на район "Южен" Борислав Инчев увери, че всичко по закон е спазено и няма никакви отклонения от имота.

,,20 години хората са плащали наемите за гаражите. Ще има проблем с паркирането, защото просто няма къде да се спре'', изказа възмущение друг от недоволните жители на района.

,,Не желая да имам конфликти със съседите. Имаме направени скици, разполагаме и с нотариален акт. Аз си работя като управител, просто продължавам оградата, за да не влизат животни. Не искам да се конфронтирам с никого. Спазил съм закона на базата на документи. Направена е и справка, според която за строежа на паркинг не е нужно да има разрешително. Този паркинг ще бъде за служителите и пациентите на лечебното заведение. Отделно ще поставим пет клетки за линейките, защото нуждите ни принуждава да предприемем такива мерки'', коментира и директорът на болницата доц. Петко Недев.

Накрая жителите на район "Южен" обещаха, че ще изпълнят заканата си и утре ще излязат на протест.

Последвайте канала на

Владимир Василев
493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини