Битата фелдшерка в Горна Оряховица: Телесните травми ще зараснат лесно, но психическите ще ми оставят белег за цял живот (видео)

Тя се разкрещя срещу мен какво се случва и какво правя. Аз не отговорих и влязох в манипулационната за лекарство. Тогава без да разбера тя ме удари. Усетих, че ми потича кръв от носа. Телесните травми лесно ще зараснат, но психическите травми са много по-големи и ще ми трябва много време, за да ги преодолея. Ще ми оставят белег за цял живот.

Това каза пред камерата на БТВ фелдшерката Наталия Армянова от Спешното отделение в болницата в Горна Оряховица, която беше ударена с телефон от 35-годишна майка на 5-месечно бебе. Фелдшерката е подала молба за напускане. Колеги на медицинския служител също разказаха за инцидента. "Жената беше агресивна през цялото време. Не спираше да крещи и да заплашва. Явно беше изнервена и си изкара всичко на нас. Връхлетя в манипулационната зала и удари колежката. Никой не очакваше да се случи това. Влезе много бързо. Нямаше никакъв проблем от наша страна. Вербалните атаки са ежедневие за нас. Да ни посягат и да ни удрят е по-рядко, но да обиждат и да крещят се случва всеки ден. Дори и снощи имахме подобен случай и се наложи да викаме полиция, заради агресивен придружител на пациент", разкриха лекарите.

"Подаването на колективна оставка няма да реши проблемът. Не сме взели решение за колективна оставка. Всеки взима решение сам за себе си. Ще обсъждаме темата след няколко дни", добави шефката на Спешното отделение в Горна Оряховица.

Нападателката твърди, че била провокирана от грубо затръшване на вратата пред нея. Звезда Илиева, признава вината си. "Не съм искала да ѝ посягам. Не съм такъв човек. Просто наистина бях и аз изнервена", каза тя.

Срещу Илиева е образувано бързо производство за нанасяне на лека телесна повреда.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет