Увеличават броя на леглата в МБАЛ- Смолян заради грипа

  • 22 януари 2019 15:01

  • 488
  • 0
Увеличават броя на леглата в МБАЛ- Смолян заради грипа
©

Увеличен е временно броят на леглата в отделения в МБАЛ - Смолян, в които има по-голям прием заради грипната епидемия, съобщи пресслужбата на областната болница.

И през тази седмица продължава повишеният прием на пациенти в някои от отделенията, основно с усложнения на вирусната инфекция, сочат данни на МБАЛ. Област Смолян е в грипна епидемия, а според данни на Регионалната здравна инспекция нивото на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания през последната седмица е 261,09 на 10 000 жители, което е в рамките на епидемичните стойности.

Увеличен остава приемът в болничните отделения Пулмология, Кардиология и ОАИЛ, уточнява пресслужбата. По потока от пациенти в Спешно отделение и в Неотложния кабинет се съди за това, че няма особено намаляване на патологията, коментира д-р Емилия Апостолова, заместник- директор на МБАЛ- Смолян. Болницата работи при пълен капацитет и не се връщат пациенти, които имат нужда от хоспитализация. В ОАИЛ са настанени по-тежките случаи на пневмонии като усложнения след грип.

Болничната аптека е осигурена с необходимите медикаменти, включително и противовирусни.

Последвайте канала на

БТА
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини