Община Пловдив започна изграждането на дневен център за подкрепа на лица с увреждения

  • 17 януари 2019 16:00

  • 434
  • 0
Община Пловдив започна изграждането на дневен център за подкрепа на лица с увреждения
© Pixabay

Община Пловдив започна изпълнението на проект "Създаване на дневен център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания, който се финансира по ОП "Развитие на човешките ресурси". Това съобщиха от пресцентъра на общината. 

Основната цел е да се осигури комплексна подкрепа за лица с увреждания и техните семейства, като им се предоставят необходимите за това услуги. Общата стойност на проекта е 993 762 лева, от които 844 698 са от Европейския социален фонд и 149 064 лева от държавата.

Дневният център ще бъде разположен в две помещения на първия етаж на сградата на бившия ДДЛРГ "Рада Киркович" на улица "Димитър Цончев". 90 лица и техните семейства ще получават и там, и в домашни условия дневни и почасови социални услуги. Ще им бъде осигурявана терапевтична, специализирана психологическа помощ, рехабилитация, арт терапия и занимания в творчески ателиета.

Целевите групи на проекта включват представители на уязвими групи, сред които са лица над 18 г. с увреждания, включително тежки такива. В центъра ще се провеждат и услуги, свързани с мотивиране и насърчаване участието на пазара на труда на лицата с увреждания и лица, полагащи грижи за зависими от тях членове на семейството.

Продължителността на проекта е 30 месеца и включва седем нови социални услуги.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини