Общинският съвет в Перник избра нов управител на обявената за продан от НАП болница

  • 15 януари 2019 13:41

  • 432
  • 0
Общинският съвет в Перник избра нов управител на обявената за продан от НАП болница
© gettyimages

Д-р Росица Иванова е новият управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация /СБПЛР/ в Перник, която бе обявена за продан от НАП.

Тя бе избрана днес на извънредно заседание на общинския съвет, след като миналата седмица досегашният управител д-р Венцислав Чунов подаде оставка, съобщава БТА.

Кариерата на д-р Росица Иванова започва като ординатор в МБАЛ "Рахила Ангелова". Първоначално тя е участъков лекар, а след това почти 20 години упражнява професията си като специалист по вътрешни болести. Д-р Иванова има опит както като ординатор, така и в медицинската експертиза. В продължение на 15 години е председател на Териториалната експертна лекарска комисия, а след това е член на специализирания състав по вътрешни и белодробни болести в Националната експертна лекарска комисия. Била е също член на съвета на директорите в МБАЛ "Рахила Ангелова". Известно време работи в Регионалната здравна инспекция като директор на Дирекция по надзор на заразните болести.

Заради дълг малко под 500 000 лв. НАП обяви в края на ноември миналата година търг за продажба на СБПЛР.Търгът бе насрочен за 18 декември при първоначална цена 4 934 762 лева и впоследствие отменен след намеса на здравния министър. На 21 януари престои среща в НАП, на която община Перник ще настоява за разсрочване на задълженията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини