Д-р Мирослав Ненков: Има квартали, в които като влезе линейка, не може да излезе

  • 15 януари 2019 09:16

  • 2814
  • 0
Д-р Мирослав Ненков: Има квартали, в които като влезе линейка, не може да излезе
©

Трябва да има глоби за извикани линейки без нужда, както е в другите страни. За жалост тук те не могат да бъдат събирани, защото има една общност, от която не могат да бъдат вземани пари. Това каза пред БНТ бившият служебен министър на здравеопазването Мирослав Ненков.

„Има квартали, в които като влезе линейка, не може да излезе, защото се нарежда тълпа да си мери кръвно, лекуват се деца и така един медицински екип излиза от обръщение за два часа. Това как се лекува? Има начин, но политически е трудно“, коментира бившият министър.

„Аз съм за наказание на тези, които подават сигнали, които не са спешни. Диспечерите в Контролния център на Бърза помощ са магьосници, защото по телефона трябва да се ориентират кое е спешно и къде да отиде линейката, защото екипите са малко“, добави той.

„Да си лекар е отдаване. Ако обуем обувките на министъра на здравеопазването, ще видим, че работата му хич не е лесна. Политиците не могат да не държат на обществения отзвук. Спешна помощ и ние лекарите сме поставени под прицела на обществото. Хората не ни вярват. Всяка възможност се използва да бъдем наритани“, каза още бившият министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини