Кампания събра над 16 хил. лв. за медицинска техника в детско отделение

  • 10 януари 2019 15:43

  • 454
  • 1
Кампания събра над 16 хил. лв. за медицинска техника в детско отделение
© Булфото (архив)

16 142 лева събра благотворителната кампания "Да подарим надежда за Коледа" на областния управител в навечерието на Нова година. Макар и с 4 хиляди лева по-малко, те ще изпълнят своето предназначение, а именно да бъде закупена медицинска техника за интензивния сектор на Детско отделение в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Това заяви днес на пресконференция областният управител Никола Чанев в присъствието на директора на лечебното заведение проф. д-р Тодор Черкезов и партньорите в кампанията - представители на НЧ "Обединение 1913" и Дирекция "Социално подпомагане".

Над 50 училища от областта се включиха чрез различни прояви в коледната кампания за събиране на средства за детското отделение на болницата. Най-голямата сума е събрана от ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали на стойност от близо 7 хиляди лева, посочи областният управител.

Проф. д-р Тодор Черкезов благодари за благородната инициатива на областния управител и подчерта, че освен необходимостта от дарението, много важна е и съпричастността, проявена от дарителите. По думите на д-р Черкезов детското отделение в болницата е единственото в областта, а ежегодно през него преминават и се лекуват около 1000 деца.

Със средствата, събрани от кампанията ще бъдат закупени пациентен монитор за наблюдение на жизненоважните функции на децата, детски електрокардиограф, два апарата за инфузионна интензивна терапия и два инхалатора за деца, които се нуждаят от белодробни инхалации.

Последвайте канала на

БТА
454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГОГО

2019.01.10 | 18:06

1

ПО ЧЕСТО ДА ЧЕТЕМ ТАКИВА НОВИНИ НЕКА И БИЗНЕСМЕНИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ТАКИВА ИНИАЦИТИВИ

Добави коментар

Водещи новини