Ето какво е състоянието на гражданите консумирали спанак с татул в Търговище

  • 07 ноември 2018 17:35

  • 9823
  • 2
Ето какво е състоянието на гражданите консумирали спанак с татул в Търговище
© Pixabay

Консумиралите спанак, примесен с татул граждани от Търговище са в добро здравословно състояние. Това каза за БТА д-р Иван Светулков - изпълнителен директор на Областната болница, коментирайки случая с възбранените и иззети от търговската мрежа опаковки със листния зеленчук.

По думите на д-р Светулков пациентите са посетили здравното заведение в събота с оплаквания като отпадналост, сърцебиене и замайване. Констатирано е, че са консумирали баница със спанак, закупен от местен хипермаркет. Консултирани са със специалист по заразни болести и реаниматор и са освободени.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Търговище д-р Анелия Цонева допълни, за БТА, че сигналът при тях е подаден от двама души, консумирали термично обработен спанак и получили симптоми на атропиново отравяне.

Спешни проверки в търговската мрежа установяват в опаковките от спанак предполагаеми единични стръкчета татул. Всички открити разфасовки със спанак от производител от област Пловдив са иззети.

От ОДБХ апелират гражданите да не купуват спанак в разфасовка от 500 грама, сорт "Горила" на производител от област Пловдив.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
9823 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Радослава Иванова

2018.11.11 | 13:56

2

Кой производител? В Пловдив може да са много производители.
Кажете името.

Ангел

2018.11.08 | 02:20

1

Що за глупост??? от едно стръкче това не е възможно, а и тези не правят ли разлика от листата на спанака до листата от татула има разлика от земята до марс!!! плюс това татула е вид опият и в малки количества не е възможно да се натровиш освен да получиш халюцинации и главозамайване!!! ЗАЩО ПЛАШИТЕ САМО ХОРАТА????

Добави коментар

Водещи новини