Кирил Ананиев: Първите 280 нови линейки се очакват до края на годината

  • 23 октомври 2018 10:25

  • 2277
  • 2
Кирил Ананиев: Първите 280 нови линейки се очакват до края на годината
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през подписа договора за изпълнение на проекта за спешната медицинска помощ, по който е предвидено закупуването на 400 нови линейки със специализирано оборудване, предаде репортер на Novini.bg. Очакваме първите 280 линейки до края на годината, каза министърът на здравеопазването.

Проектът е на стойност малко над 163 милиона лева.

„Имаме вече класиран победител за обществената поръчка. Надявам се още утре да сключим договор. Идеята е до края на годината да дойдат първите линейки по тези две обособени позиции“, заяви министърът. Става въпрос за високопроходими линейки.

„На първия етап нямаше кандидати. Това ни дава основание да считаме, че в техническото задание има нещо, което притеснява фирмите. Направихме срещи с тях. Разбрахме се за някои неща, които са включени в техническото задание, които нямат голямо значение за финализирането на тази обществена поръчка, но тях ги притеснява. На срещата присъстваха всички възможни кандидати. Уточнихме нещата, които ги притесняват, пуснахме наново обществената поръчка в началото на октомври месец, като офертите ще бъдат отворени на 20 ноември, така че и по тези две обособени позиции вървим напред в изпълнението на проекта. Тази дейност, свързана с линейките възлиза на стойност 38,3 млн. лв“, допълни той.

Министърът уточни, че предстои да бъде обявена и втора обществена поръчка с предмет закупуване на медицинско оборудване и апаратура в центровете на Спешна медицинска помощ и техните филиали и 34 спешни отделения към областните болници. По думите му тази дейност ще възлезе на около 22 млн. лв. „Важно е, че изпълнението на този проект ще ни позволи да извършим преструктурирането на болничната помощ. Предстоят промени в модела на финансиране. Разчитаме на този проект да ни помогне в преструктурирането на болничната медицинска помощ“, допълни министър Ананиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2277 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
престъпници

2018.10.24 | 12:09

2
Защо се купуват каруци,защо не се вдигат заплатите и категорията труд?До кога Спешна помощ ще се вика за всичко,до кога МЗ ще мълчи срещу посегателството и обидите на служителите от циганите?
ЯЯ

2018.10.23 | 11:24

1
Тоя пак не е в час . Трябват катафалки , а не линейки .

Добави коментар

Водещи новини