Кирил Ананиев също поздрави лекарите

  • 19 октомври 2018 11:01

  • 574
  • 0
Кирил Ананиев също поздрави лекарите
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през е изпратил поздравителен адрес до председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров по случай днешния Ден на българските лекари, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Единственото, което не е било подложено на съмнение през последните 25 години, е вярата ни в живота, се казва в текста на поздравлението. "Вие помагате тази вяра да се съхрани в трудни моменти. Ето защо не приемам да се говори колко са добри нашите лекари единствено, когато има тежки катастрофи, природни бедствия и аварии", допълва министър Ананиев.

Изискванията към лекарите непрекъснато нарастват, медицината се развива, обществото очаква от все повече и повече, често неразбирайки, че и науката, и човешките възможности имат предел, се посочва още в поздравлението. "Избрали сте отговорността и натоварването за свое ежедневие, а усилието ви за съхраняването на живота буди у всеки респект. Общественото говорене за труда ви често пъти е изкривявано и носи отрицателен заряд, положителните оценки, макар и много на брой, биват артикулирани на четири очи и бързо са забравяни".

Министър Ананиев подчертава още в поздравлението си, че е общ ангажиментът да се работи за реабилитирането на доверието между лекар и пациент, условие за което е и промяната на здравната система. "В тази посока са насочени всички усилия и цялата експертиза на екипа ми. Решени сме да преодолеем сегашното положение и да изведем здравната ни система от спиралата на обещанията и масовото обезверяване.", уверява министър Ананиев.

"Иска ми се в този ден от мен да чуете благодарност за спасените човешки животи и за полаганите грижи за вашите пациенти, признание за това, че работите на границата на възможностите си и го правите от сърце. Надявам се тези мои думи да успеят да притъпят болката, която често изпитвате заради неоправданите критики към лекарската професия. В мое лице винаги имате предвидим партньор и подадена ръка!", се казва още в поздравлението към лекарите.

През 1994 година Българският лекарски съюз избира за професионален празник на своите членове 19 октомври, Деня на св. Иван Рилски-Чудотворец.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини