Рентгенолог е лекар на годината за Добричка област

  • 19 октомври 2018 10:06

  • 471
  • 0
Рентгенолог е лекар на годината за Добричка област
© Pixabay

Рентгенологът д-р Валентин Димитров е избран за лекар на годината на Добричка област, съобщи председателят на Районната лекарска колегия д-р Валери Веселинов. Званието се присъжда по повод Деня на българския лекар - 19 октомври. Отличието ще му бъде връчено на тържествена церемония, организирана от Българския лекарски съюз, в София днес.

Д-р Валентин Димитров е завеждащ отделение "Образна диагностика" в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич от 2001 година. Кариерата му започва като рентгенов лаборант, веднага след казармата. След 3 години постъпва във Висшия медицински институт във Варна, където завършва образованието си през 1989 година. В началото е разпределен в Генерал Тошевското село Росица, където практикува 6 години и по думите му, това е една добра школа.

Петима медици са отличени тази година от Районната лекарска колегия за принос в дейността си. Това са д-р Валентина Желязкова - ендокринолог в МБАЛ, д-р Галя Бодичева - педиатър и личен лекар, д-р Весела Станева - токсиколог в МБАЛ, д-р Ваня Янева - специалист по вътрешни болести и нефрология в МБАЛ, и д-р Женя Петрова - педиатър и алерголог в медицински център "Вива". Отличията ще им бъдат връчени по време на честването на празника от колегията днес.

Последвайте канала на

Нора Виткова
471 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини