Подобрява се състоянието на работниците, пострадали при аварията в завод "Арсенал"

  • 18 октомври 2018 10:17

  • 762
  • 0
Подобрява се състоянието на работниците, пострадали при аварията в завод "Арсенал"
© Pixabay (архив)

Поредна авария в завод „Арсенал”. За тази година това е вторият инцидент, който този път се размина без жертви. Шестима пострадаха вчера след локално запалване на барут в завод три.

Трима от шестимата пострадали работници вече са изписани и остават под домашно лечение. Останалите са в болниците в Стара Загора и в Казанлък. „Правени са проверки от Инспекцията по труда, сезирани са всички органи. Но след като има инциденти, има и проблем. Експерти работят още, рано е да се каже каква е причината за последния инцидент. При миналия инцидент имаше нарушение на технологичната дисциплина”, каза областният управител на Казанлък Гергана Микова.

При извършване на технологичния процес обезводняване на барутна маса, се е получил локален взрив. Частици от барутната маса са засегнали шестимата пострадали. Взриво-техническата експертиза ще бъде изготвена от експерт от София и ще даде точната причина за възникване на инцидента”, разкри пред камерата на БТВ Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък.

Пострадалите работници и техните близки отказаха коментар. Колегите им също бяха пестеливи. Ако бъде доказана вина на длъжностно лице, ще се повдигне обвинение за причиняване на средна телесна повреда на повече от едно лице.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини