"Пирогов" се нуждае от нов рентген за детската травматология

  • 24 септември 2018 19:42

  • 11779
  • 0
"Пирогов" се нуждае от нов рентген за детската травматология
© Кадър: Нова телевизия

Спешна нужда от нов рентген в детската травматология на „Пирогов”. Той ще помогне за поставянето на най-прецизната диагноза, а облъчването на децата ще бъде намалено до минимум.

Петгодишният Венци е пострадал в неделя, а днес вече лежи в детското отделение по травматология на „Пирогов".

„Този рентген е необходим за такива пациенти. Той е мъничък, с крехки костици и ни трябва апарат с много добра резолюция”, обясни пред камерата на Нова телевизия д-р Никола Цуцумански, началник „Клиника по детска травматология”, „Пирогов”.

„Понякога има травми на пръстчета, а с тези рентгени, с които разполагаме, не можем да оценим в детайли самите костички, за да може нашата работа да бъде максимално прецизна”, допълни той.

„Идеята е да се закупи такъв апарат, където при децата ще бъде облъчването минимално"”, заяви и проф. д-р. Асен Балтов, директор на „Пирогов”.

„Цялостно с ДДС струва 150 000 лева. Държавата дава каквото може, но някои неща са по-важни, а други по-неважни”, посочи директорът.

Блъснати от коли или паднали при игра- само в тази клиника лекуват детски травми, а началото на всяко лечение е адекватната диагноза и снимка. Затова се търси помощ за нов рентген.

Ако желаете да помогнете, можете да го направите по банков път:

Сметка:

BG08 CECB 9790 1045 1599 07

Последвайте канала на

Владимир Василев
11779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини