45 души откликнаха на призива за кръводаряване за падналата от 7-мия етаж лекарка

  • 07 август 2018 10:19

  • 735
  • 0
45 души откликнаха на призива за кръводаряване за падналата от 7-мия етаж лекарка
©

Около 45 души откликнаха на кампанията на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" за даряване на кръв за лекарка от УМБАЛ "Александровска", която лежи в Централна реанимация в много тежко състояние след падане от 7-мия етаж, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

От желаещите да дарят кръв 30 бяха с показатели, които позволиха това да се случи. Сред дарителите имаше както лекари, така и хора, които са разбрали за акцията по кръводаряване и са се отзовали.

Инициативата на служителите от университетската спешна болница се осъществи с подкрепата на директора на болница "Пирогов" и директора на НЦТХ.

Междувременно в помощ на лекарката се организира и друга инициатива - набиране на средства за медицински изделия, които не се покриват от НЗОК, а за пациентката са необходими. Парите се превеждат по дарителска сметка на УМБАЛ "Александровска", а най-напред на призива за помощ откликна съсловната организация на лекарите в София. Председателят на Столична Лекарска Колегия д-р Асен Межидиев обяви, че Колегията отпуска 5000 лв. от фонда си "Взаимопомощ". 

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" изказва благодарност на всички, които се включиха в инициативата и дариха кръв, за да спасят живот!

Последвайте канала на

Novini.bg
735 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини