Отвлеченото момиче от Добрич е в стабилно състояние

  • 26 юли 2018 15:20

  • 6760
  • 0
Отвлеченото момиче от Добрич е в стабилно състояние
© gettyimages

В стабилно състояние е 18-годишното момиче, което беше отвлечено и държано в плен от близо месец в Добрич. Няма опасност за живота й.

По думите на д-р Светлозар Байчев от болницата в Добрич 18-годишната е контактна и адекватна. "Състоянието на момичето е стабилно. Тя е контактна, адекватна, в добро състояние. Жизнените показатели се нормализират. Не съществува риск и опасност за нейното здраве и живот", съобщи Байчев. "Правим всичко възможно да възстановим физическото състояние. Травмата при нея ще остане, защото тя е психологична. За да се чувства добре, ще е необходимо съдействието на психолози", посочи още докторът и допълни, че на момичето са направени тестове за наркотици, които са положителни. Тестовете показали, че момичето е приемало амфетамини и марихуана от близо година.

Припомняме, че момичето беше открито случайно, след като полицаи отишли на проверка в частен апартамент. Първоначалната информация беше, че в апартамента е открито малко количество амфетамини - 0.5 грама, както и електронна везна. Впоследствие стана ясно, че полицаите първо са открили и 15.2 грама марихуана в 32-годишния, след което предприели действия по претърсването на жилището му, където открили момичето. Предполага се, че задържаният мъж, който най-вероятно е държал момичето против волята в апартамента, е наркодилър.

32-годишният мъж с инициали М. Д. е от Добрич. Към момента няма данни дали същият има предишни криминални регистрации.

Полицаите открили момичето в неадекватно състояние. Първоначалната информация беше, че тя е била малтретирана. Тя имала белези по тялото от изгасени в кожата цигари.

По-рано днес д-р Бисер Ботев от болницата в Добрич заяви, че момичето е пристигнало в болницата в лошо състояние. Тя била уплашена и стресирана, защото е била малтретирана. "Това не може да бъде описано с думи. Има външно следи по глезените, ръцете и областта на лицето", каза още докторът.

Майката на момичето сподели, че дъщеря е познавала задържания похитител. Тя довела 32-годишния мъж през една нощ в жилището им и го представила на майка си като неин приятел. Той бил в неадекватно състояние, пушел цигара, но не можел да уцели пепелника. Майката си помислила, че мъжът е пиян и се скарала на дъщеря си, че води чужди хора посред нощ в дома.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Впоследствие мярката за неотклонение е удължена до 72 часа. На мъжа са повдигнати 2 обвинения. Очаква се прокуратурата в Добрич да поиска мъжът да бъде задържан за постоянно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6760 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини