Плевенският Медицински университет бе посетен от Съвета на Европейската асоциация по роботизирана хирургия

  • 20 юли 2018 10:46

  • 1449
  • 0
Плевенският Медицински университет бе посетен от Съвета на Европейската асоциация по роботизирана хирургия
©

Медицинският университет в Плевен бе посетен от Съвета на Европейската асоциация по роботизирана хирургия във връзка с подготовката в България на европейски форум по роботика, съобщават от висшето училище.

Във визитата са участвали Президентът на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия /SERGS/ проф. Рене Верхайен от Франция и членове на Съвета. Целта на посещението е била избор на локация за провеждане на 11-тия годишен конгрес на Европейската асоциация по роботика през 2019 с домакинство на МУ - Плевен под мотото "Отвъд границите със знание и иновации".

Ректорът на МУ-Плевен проф. Славчо Томов е запознал гостите с университетската база - Телекомуникационния ендоскопски център, и е демонстрирал високотехнологичната апаратура за обучение на българските и чуждестранни студенти - 3D студио за излъчване на Хирургия на живо, 3D медицинска маса за виртуални дисекции и предоперативна подготовка, виртуална зала с последно поколение симулатори и експериментална операционна зала за обучение върху живи тъкани.

Гостите са разгледали и Музея на минимално инвазивната хирургия. Решено е МУ-Плевен да организира конгреса в базата на Софийския университет от 12-14 септември 2019 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини