Стабилизираха състоянието на 9-годишното момиче, което пострада в аквапарк край Равда

  • 12 юли 2018 08:33

  • 3811
  • 0
Стабилизираха състоянието на 9-годишното момиче, което пострада в аквапарк край Равда
©

Състоянието на 9-годишното момиченце от Москва, пострадало в аквапарк в Равда, е стабилизирано.

То е постъпило с много голяма кръвозагуба в болницата, има разкъсвания на влагалището. Настанено е в отделението по гинекология, няма опасност за живота му. Вчера през целия ден лекарите са подавали информация към различни министерства. Пързалката, на която е станал инцидента, е висока 22 метра. Условието за спускане по нея досега е било клиентът е да е висок поне 1,30 м. Изискването вече е завишено и е за височина поне 1,50 м., както и навършени 18 години.

Маркетинг мениджърът на аквапарка Силвия Гогова каза пред камерата на БТВ, че детето се е спускало в края на пързалката, получило е силни болки, кръвотечение и е отведено в болницата. "На този етап ние също нямаме много информация по случая и чакаме официално становище. Минаха проверки, експерти, които провериха техническото състояние на съоръжението. Ще има още проверки. Има назначени няколко технически експертизи. Вчера до обяд съоръжението  бе затворено, но не са установени някакви технически неизправности", каза още тя. 

"Детето е имало ръста, който е нужен за съоръженията. Било е с ръст над 130 см и е имало право да ползва атракционна. Тези пързалки свършват в коридор, където също има вода, но не е басейн, в който да се потапят", разкри Гогова.

Прокуратурата е образувала досъдебно произвоство срещу неизвестен извършител, като това е втори подобен инцидент в този аквапарк. Отново е имало е проверка, но към момента няма допълнителна информация.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3811 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини