"Пирогов" ще получи дарение от 15 инвалидни количики

  • 18 май 2018 07:44

  • 1666
  • 0
"Пирогов" ще получи дарение от 15 инвалидни количики
© Pixabay

Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ), с подкрепата на британските фондации Physionet и Frontline Bulgaria, даряват на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов” помощни средства - 15 инвалидни количики. Дарението ще бъде направено от 14.00 часа в сграда на „Пирогов”. Това съобщиха от пресцентъра на болницата.

Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ) се е наложила като професионална неправителствена организация която подпомага деца, семейства и специалисти за приобщаване и личностно развитие. Тя обединява професионалисти, работещи за пълноценнта интеграция, приобщаване и образование на деца с различни възможности и потребности в общообразователната среда и социлния живот. През последните две години организацията е подпомогнала на 400 български семейства на деца с увреждания с помощни средства от Великобритяни, предоставени от Physio Net.

Physio Net е неправителствена организация създаден във Великобритания през 2005 г. с цел да осигури оборудване за физиотерапия и мобилност на хората с увреждания в развиващите се страни.

Оборудването се проверява и се регистрира в депото на PhysioNet в Северен Йоркшир. Членовете на организацията установяват, че има перманентен недостиг и постоянно търсене на инвалидни колички. Ето защо, те са включени във всички дарителски пратки на организацията. През 2017 г. PhysioNet печели Наградата на Кралицата за Доброволческа дейност.

Frontline е благотворителна организация с мисия да трансформира живота на уязвими деца, като набира и развива изключителни личности, за да ги превърне в лидери в социалната работа и в обществото.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини