МЗ подаде проектното предложение за проекта за модернизация на спешната помощ

  • 14 май 2018 13:29

  • 1042
  • 0
МЗ подаде проектното предложение за проекта за модернизация на спешната помощ
© Булфото (архив)

Министерството на здравеопазването /МЗ/ е подало проектното предложение за инвестиционния проект за модернизация на системата за спешна медицинска помощ в цялата страна. Това съобщиха от пресслужбата на МЗ. Проектът се финансира от ОП "Региони в растеж" 2014-2020, с общ бюджет над 163 млн. лв.

Подготовката на проектното предложение е започнала през 2016 г. от МЗ и външния консултант Обединение "Регионална здравна инфраструктура" - избран по реда на Закона за обществените поръчки. В процеса на подготовката на проектното предложение участва и консултантски екип от JASPERS към Европейската комисия.

Основната цел на проекта е да се подобри достъпът на пациентите до качествена и навременна медицинска помощ при спешни състояния. По проекта ще се модернизират, в съответствие с медицинския стандарт "Спешна медицина", всички 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ - спешните отделения в 34 болници, 27 центъра за спешна медицинска помощ и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи.

В изпълнение на проекта ще се обнови сградният фонд и ще се извършат строително-монтажни и строително-ремонтни дейности във всички обекти.

Ще се доставят 400 санитарни автомобили, оборудвани с необходимото медицинско оборудване, както и модерни медицинска апаратура и технологично обзавеждане за обектите, включени в проекта.

Радина Лазарова
1042 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини