Спасителите от катастрофата на АМ "Тракия": Просто си свършихме работата

  • 18 април 2018 19:24

  • 16668
  • 1
Спасителите от катастрофата на АМ "Тракия": Просто си свършихме работата
©

Сем. Стефанови – Денислав и Емилия, е сред най-опитните реаниматорски екипи, работят в спешната помощ вече 28 години. Затова в деня на катастрофата на АМ "Тракия" тя е в диспечерната, а той – сред първите пристигнали на място.

Спешните медици успяват да стабилизират и извозят всички ранени до болниците за по-малко от час, което се оказало решаващо. Най-много пострадали приема „Света Анна”.

В деня на катастрофата екип от над 30 души в 4 операционни паралелно оперира най-тежко пострадалите. Операция за спасяването на лицето на млада жена отнема над 10 часа. Черният петък за лекарите продължава до късно през нощта.

Денислав Стефанов днес качва пред БТВ, че при такива случаи няма време за емоции. "Трябва да си абсолютно хладнокръвен".

"След като извозихме и последните бяхме като изцедени", спомня си Емилия.

Просто си свършихме работата, казват медиците. По думите им това, което са направили лекарите от Спешна помощ е невероятно.

При тежкия пътен инцидент загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Реалист

2018.04.19 | 12:44

1
Браво на хората! Ето така трябва да е с всяка сфера - всеки да си върши работата възможно най-добре. А то обикновено е обратно, затова и държавата ни е на такова положение. Не заради управляващи или каквото и да било. Заради целия мързелив, тарикатски народ.

Добави коментар

Водещи новини