Здравният министър бесен заради размотавания в 4 болници пациент

  • 03 февруари 2012 15:56

  • 1082
  • 2
Здравният министър бесен заради размотавания в 4 болници пациент
©

Столичната здравна инспекция проверява случая с пациент, обиколил четири болници, за да бъде приет за лечение на тежък кръвоизлив.

Той е бил в "Пирогов", Военномедицинската академия и Александровска болница. Отказан му е прием и в Националната онкологична болница с мотива, че информационната система за прием работи до 14 часа.

"Това е нарушение на закона", заяви днес здравният министър Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, който посети Онкологичната болница. "Бях потресен да чуя, че в толкова модерна и с толкова скъпа апаратура болница да дойде представител и да каже, че е бил върнат, защото информационната система след 14 часа не позволява регистрация на пациент. Искам да ви кажа, че това е тотално нарушаване на законите! Уважаема доцент Валерианова, големи професионалисти имате, държавата дава много пари, обаче човещината не струва нищо! Повече не искам да чувам такова нещо - българска болница да каже, че пациент, дори да е наясно, дори да е, въобще да не е за тази болница, да е потърсил тук помощ и да го върнат", категоричен бе министърът.

Министърът разгледа плановете за реконструкцията на болницата. Най-големият проблем е мястото за химиотерапията. На ден около 80 души минават през кабинетите по химиотерапия, а 6000 пациента остават годишно на лечение. Сега химиотерапията дели етаж с още две клиники. Този проблем ще се реши с разширяването на клиниката, обясни директорът на болницата д-р Здравка Валерианова. По думите й случаите на рак се увеличават.

Рискът от появата на рак се увеличава с напредването на възрастта, но има и локализации, като рака на маточната шийка, които подмладяват появата си. Затова освен за лечението, трябва да се помисли и за профилактиката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1082 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Димитър

2012.02.06 | 22:43

2
И защо няма пак уволнени след като са нарушени всякакви закони ? Какъв министър сте щом не си гледате задълженията? И до кога ще ревете само за пари а няма да си вършите работата за която сте положили и КЛЕТВА? Като не можете да се справяте - подайте си оставката,всички сте жалки и СТРАХЛИВЦИ.Нямали един да излезе,като мъж и да си подаде оставката за несправяне със задълженията си?
Az

2012.02.05 | 23:34

1
Krajno vreme e da budat nalagani surovi nakazania ! Jalki muchiteli i ubijci v beli prestilki ! Alchni , nagli i pogazili hipokratovata kletva moshenici !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини