Шефът на "Пирогов": Увеличаваме заплатите на служителите ни със средно 300 лева

  • 21 март 2018 08:00

  • 2964
  • 0
Шефът на "Пирогов": Увеличаваме заплатите на служителите ни със средно 300 лева
© БНТ

След проверките дадоха на "Пирогов' препоръка за влизане в определени стандарти. В момента сме в стандарт, но не по всички линии. Имаме липса на кадри и персонал. Най-големите проблеми са в отделенията по кардиология и хирургия, по които трябва да работим. Това заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов в сутрешния блок на БНТ.

Припомняме, че само преди дни Прокуратурата обяви, че са установени множество нарушения в държавни болници, включително и в "Пирогов". 

"Имаме 7 лаборатории, които ще обединим в едно. Те ще бъдат контролирани от трима души", каза още той.

"Някой началнически длъжности ще отпаднат. Това ще даде възможност на повече хора да получават по-високи заплати. Средно с около 300 лева ще се покачат заплатите на всички, които работят в болницата. Няма да са съкращават медицински сестри или лекари. В случая ще има оптимизиране на компетентност. Надявам се да има приток на медицински сестри, тъй като в София, във всички болници има липса на тези кадри", допълни шефът на "Пирогов".

"От първи април ще има нови цени на клиничните пътеки, които ще увеличат приходите ни със 120 00 хиляди лева на месец. Надявам се болницата да излезе на малък плюс", разкри професорът. 

"Намалихме някой разходи, например цената за пране - с 30 000 хиляди лева. От Топлофикация ни предоставиха и устройства, с които да контролираме харча на енергия. Повечето от асансьорите са с дълъг живот и са амортизирани. Поддръжката ни е добра, нямаме преразход", завърши проф. Асен Балтов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини