Ръководството на болницата в Ловеч отказа да намалява броя на леглата с 40 на сто

  • 05 февруари 2018 15:59

  • 1435
  • 0
Ръководството на болницата в Ловеч отказа да намалява броя на леглата с 40 на сто
©

Ръководството на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Ловеч няма да намалява броя на леглата в лечебното заведение с 40 на сто, както беше заложено в оздравителния план, предложен от Министерството на здравеопазването, съобщи прокуристът на болницата д-р Ченко Чалъков.

По думите му, не било необходимо да се съкращават леглата, защото по този начин се намалявала възможността да се увеличи обема на дейността на болницата и да се изпълни финансовия план.

"Броят на леглата ще бъде разпределен в новите структури на болницата. Ще разполагаме с 225, а останалите 45 ще бъдат като резерв и във всеки един момент, при необходимост, можем да поискаме от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч, за срок от шест месеца увеличаването им.", поясни Чалъков.

Прокуристът допълни, че от болницата вече са депозирали в РЗИ - Ловеч искане за започване на преструктурирането на лечебното заведение. То не предвиждало закриване на отделения. Медицинските дейности ще бъдат запазени, но се предвижда някои от тях да бъдат събрани в обединени отделения.

Д-р Ченко Чалъков каза, че днес работещите в ловешката болница са получили заплатите си за септември и доплащанията за август миналата година. Осигурени са и необходимите лекарства и консумативи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1435 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини