Дисциплинарното уволнение на д-р Стоян Сопотенски е уронване на престижа на "Пирогов"

  • 12 януари 2018 16:13

  • 3588
  • 1
Дисциплинарното уволнение на д-р Стоян Сопотенски е уронване на престижа на "Пирогов"
© Булфото

Уволненият дисциплинарно от УМБАЛСМ "Пирогов"  доц. д-р Стоян Сопотенски винаги е бил ангажиран със съсловни и обществени проблеми. Той е дългогодишен председател на Контролната комисия на БЛС, член и председател на КТ "Подкрепа" в "Пирогов". Това заявяват от Столичната лекарска колегия в защита на уволнения лекар.

"С голямо недоумение и безпокойство разбрахме, че на 11 януари 2018 г. изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Пирогов" дисциплинарно е уволнил доц. д-р Стоян Сопотенски. Мотивът за това уволнение е уронване престижа на болница "Пирогов" по време на протестите на медицинския персонал, организирани от КТ "Подкрепа", се казва още в писмото на колегията до институциите.

С дейността си като лекар никога не е уронвал престижа на болницата, напротив винаги е допринасял за неговото издигане. Внимателно следихме протестите на колегите от "Пирогов" и изявите на доц. д-р Сопотенски. Липсваше отправен упрек към квалификацията, дейността и уменията на всички колеги от "Пирогов".

"Във всичките си изяви доц. д-р Сопотенски подчертаваше изключително добрата работа на всички работещи в "Пирогов" и упреците бяха насочени към начина на управление на болницата и главно към изпълнителния директор", заявяват от Столичната лекарска колегия.

"Очакваме от УС на БЛС бърза и адекватна реакция по повод несправедливото и противозаконно уволнение на доц. д-р Сопотенски", допълват от колегията.

От структурата се обръщат и към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев: "Очакваме от Вас, като принципал на УМБАЛСМ "Пирогов" след изнесените от нас данни да спрете репресията срещу един от най-добрите и известни хирурзи не само на "Пирогов", но и на цяла България. "Ние сме сигурни, че Българският съд ще върне доц. д-р Сопотенски на работа и ще наложи парична санкция на Пирогов. Питаме кой ще я плати - тези, които обичат и с удоволствие работят с доц. д-р Сопотенски, или лично изпълнителния директор", апелират в позицията от лекарската колегия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3588 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.13 | 06:30

1
мутренските изцепки са отврат

Добави коментар

Водещи новини