Финансовото състояние на "Майчин дом" е много добро, увери министър Кирил Ананиев (видео+с

  • 09 януари 2018 11:28

  • 2649
  • 0
Финансовото състояние на "Майчин дом" е много добро, увери министър Кирил Ананиев (видео+с
© Novini.bg

Финансовото състояние на АГ-болницата "Майчин дом" е много добро, без никакви задължения към доставчиците. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през по време на откриването на реновираната Послеродова клиника в "Майчин дом", предаде репортер на Novini.bg.

Ремонтът на клиниката е на стойност близо 600 хил. лв., предоставени от Министерството на здравеопазването.

"Болницата е с традиции, най-голямата е в страната, а само през миналата година са се родили над 3900 деца", допълни Ананиев. Министърът увери, че подобни инвестиции ще продължат. Той подари на директора на "Майчин дом" икона на Дева Мария.

Директорът на болницата доц. Иван Костов каза, че клиниката е най-голямата и най-модерната в страната. "Грижата за майката и бебето е в основата на всяка политика", допълни той. "Вървим в една посока да имаме повече бебета и усмихнати майки и татковци".

По думите му през годините "Майчин дом" е била основен фактор за развитие на акушерството и гинекологията в страната. "В тази част на Европа "Майчин дом" е важен център. Амбицията ни е да се развиваме още, имаме достатъчно високо подготвени специалисти, обучават се десетки студенти и специализанти", каза още той и напомни, че тук се намира и Националната генетична лаборатория.

 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2649 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини