УМБАЛ-Бургас получи апарат за детска реанимация от "Българската Коледа"

  • 20 декември 2017 11:07

  • 3141
  • 1
УМБАЛ-Бургас получи апарат за детска реанимация от "Българската Коледа"
©

УМБАЛ - Бургас получи апарат за детска реанимация от "Българската Коледа".

Това съобщиха от здравното заведение, цитирани от БТА.

Апаратът помага на лекарите да проследяват насищането на органите и тъканите с кислород, а оттам и да сведат до минимум риска от увреждания при новородени в реанимация.

Придобивката е за Отделението по неонатология. Към момента в региона няма друга подобна апаратура.

Освен монитора, от изданието на кампанията на "Българската Коледа" 2016/2017, Отделението по неонатология получи и инфузионна помпа. Стойността на двата апарата е около 33 000 лева.

"Българската Коледа" нееднократно е подпомагала детските отделения на Бургаската болница, припомнят от здравното заведение. Благодарение на кампанията лекарите работят с последно поколение медицинска апаратура за изследвания и интензивно лечение. Миналата година пристигна и мобилен рентген, за да не се транспортират бебета в кувьози по етажите, а да се подлагат на изследването на място в интензивния сектор на отделението по неонатология.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3141 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Един обикновен гражданин

2017.12.26 | 06:02

1
А бе те хубаво получават ама отношението на бургаските лекари и сестри към пациентите е отвратително..........От личен опит знам и най-лошото е че не съм единствен. Казвам го не за да ги обидя а просто да се замислят че пациентите не са виновни че се разболяват.

Добави коментар

Водещи новини