Д-р Тинка Троева: Удовлетворена съм от подадената оставка на здравния министър

  • 01 ноември 2017 17:40

  • 8443
  • 1
Д-р Тинка Троева: Удовлетворена съм от подадената оставка на здравния министър
©

Обжалвала съм моето уволнение. Боря се за възстановяване на моя престиж в личен и професионален план. Това каза д-р Тинка Троева, бивш управител на Фонда за лечение на деца в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„Повод за отстраняването ми стана случай на дете, претърпяло чернодробна трансплантация. Операцията е направена в чужбина, защото родителите са предпочели това. Трансплантацията обаче можеше да се извърши тук. Мотивът за отстраняването ми от бившия министър Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. е, че съм правила системни нарушения във Фонда за лечение на деца. Морално се чувствам удовлетворена от подадената оставка на здравния министър, защото ние спасихме живота на едно дете“, подчерта тя.

„Обвинението срещу мен беше и за самоуправство, но аз изпълних решение на управителния съвет на фонда. Всички членове бяха "за" лечение на детето в чужбина. Състоянието му не позволяваше да се изчаква много. Позовахме се и на две становища на двама водещи експерти у нас. Единият каза, че детето трябва да отиде там където ще се предостави най-добро лечение, вторият - че може и да се извърши чернодробната трансплантация у нас, но при по-малък опит на лекарите. И двамата обаче посочиха клиника в Германия“, заяви д-р Троева.

Тя подчерта, че се чувства изключително обидена от обвиненията, че е изпращала деца в едни и същи държави и едни и същи клиники. „Не съм обидена толкова от недоверието към мен, а от недоверието към българските експерти“, каза още тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8443 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.01 | 20:23

1
боклук крадлив

Добави коментар

Водещи новини