Общинската болница в Димитровград е на ръба на оцеляването

  • 24 октомври 2017 09:44

  • 5111
  • 0
Общинската болница в Димитровград е на ръба на оцеляването
© pixabay.com (архив)

Общинската болница в Димитровград е поредната в страната на ръба на оцеляването. Работещите там не са получавали заплатите си в пълен размер от 2015 година, не са изплащани пари за извънреден труд и консумативи.

105 души от персонала се подписаха в отворено писмо до общината, здравното министерство и националния омбудсман, съобщава БНР.

Работещите в болницата недоволстват, защото: "Ние не искаме да изплащаме дълговете на болницата с нашите заплати, ножът е опрял до кокала. За четири години нямаме работно облекло - чехличките струват 7-8 лева. 270 е заплатата. Оцеляваме просто".

Лидерът на КНСБ Златка Генчева подчерта: "Ние искаме забавените си заплати от 2015 година. Така, че ние сме готови и на протести и ако трябва ще подадем оставки".

Управителят доктор Матей Матеев подаде оставка. Само като си помислите, че се вдига минималната работна заплата, че се вдигат осигурителните прагове, а не се вдигат цените на клиничните пътеки. За какво да стоиш? Ако така са решили да закриват част от общинските болници, нека го закрият, заяви д-р Матеев.

Кметът на Димитровград Иво Димов уточни: "Но няма как в момента общината да изкара тези средства и да ги даде за заплати".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини