Кампания за профилактика на грипа започва в Разград

  • 09 октомври 2017 15:33

  • 4665
  • 0
Кампания за профилактика на грипа започва в Разград
© pixabay.com

Кампания за профилактика на грипа започва Регионалната здравна инспекция в Разград, съобщиха от здравното ведомство. През този сезон в имунизационния кабинет на инспекцията е осигурена противогрипна ваксина "Инфлувак", в състава на която са включени препоръчаните от Световната здравна организация актуални щамове за сезона. Кабинетът работи от 8.30 до 17 часа всеки делничен ден.

Здравните експерти препоръчват ваксинацията да се направи сега, тъй като все още заболяемостта от остри респираторни заболявания в Разград е с ниски нива, а защитния ефект от ваксината се проявява две-три седмици след поставянето.

Ваксината срещу грип е от голямо значение за борбата срещу това заболяване, защото тя не само че намалява риска от нарушаване на професионалния и личния живот на човека, но намалява и риска за заразяване на неговото семейство, приятелите и колегите му, отбелязват специалистите.

Според изнесените данни на здравната инспекция заболяемостта от остри заразни заболявания и грип в Разград през последната седмица е 61,82 на 10 000 души, като най-много болни има сред децата до 14-годишна възраст.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини