Д-р Ненков за лимитите: Парите са малко и не стигат

  • 29 юни 2017 16:38

  • 8075
  • 2
Д-р Ненков за лимитите: Парите са малко и не стигат
©

"Ако ме питате в личен план, идеята някои избрани болници да нямат лимити, може би не е лоша. Извън това, че съм заместник-министър, бих казал друго". Това коментира заместник-здравният министър д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност .

По думите му тази идея все още не е обсъждана сериозно.

"Има пациенти, които отиват в една, втора, трета болница и след това в болница от типа на Пирогов, ВМАили друга голяма. Върху този въпрос по-скоро трябва да насочим вниманието си, отколкото върху лимитите. На този момент безлимитна дейност не е обсъждана сериозно. Да, има такава идея, да, върти се такава идея, но с химикал и молив това не е смятано какво ще представлява като разход", посочи д-р Ненков, предаде Дарик.

"Затова трябва да се седне с молива, да се смята финансовата част и експертите, които владеят общественото здраве в детайли също да бъдат привлечени в този процес. Затова на този етап безлимитната дейност на определени болници е по-скоро идеен проект", допълни още той.

Зам.-здравният министър коментира, че парите са лимитирани и имат край. "Разпределението на тези пари е силният момент и как тези пари се разпределят, къде отиват? Дали в някоя болница, която не работи толкова добре, но документално си изпипва нещата и не взима пари толкова, колкото Пирогов, например. По-скоро това е проблемът и е изцяло топка в полето на Здравната каса. Министерство на здравеопазването не е началник на Здравната каса. Разпределението е ключът. Парите са малко и не стигат", каза още д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност .

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8075 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.21 | 11:09

2
Да търгуваш с нещастието на хората това е най висшето престъпление пример В БЪЛГАРИЯ ЛЕКАРИТЕ ИЗНУДВАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ОПЕРАЦИЯ
toi

2017.07.12 | 15:24

1
да не плащаш висококвалифицирания труд на хора които са инвестирали голяма част от живота си в обучение, е още по-голямо престъпление!!!! Да ги унижаваш с мизерни заплати също! Няма безплатен обяд на този свят!!!!

Добави коментар

Водещи новини