Болницата в Шумен не е пред фалит

  • 08 юни 2017 14:46

  • 4839
  • 0
Болницата в Шумен не е пред фалит
©

Болницата не е пред фалит. Това каза д-р Атанас Атанасов, изп. директор на МБАЛ - Шумен, предаде „Фокус“.

„Няма опасност от фалит, първо, защото са предприети мерки от мениджмънта на болницата и второ, това е търговско дружество с мажоритарен акционер - държавата и тя има буферни механизми да не допусне фалиране на структуроопределяща болница и населението да остане без здравна сигурност. Но дали пациентите ще получават и ще могат да разчитат винаги, когато се обърнат към нас за помощ, е въпрос на степени“, каза той.

Д-р Атанасов обясни, че болницата има определена възможност да извършва дейности без да ѝ се плаща. „Това е проблем, който може в даден момент да доведе до невъзможност за оказване на адекватна помощ“, коментира той.

Директорът посочи, че за месец март болницата има около 70 000 лв. неизплатени надлимитни средства, които вероятно няма да ѝ бъдат платени, тъй като няма в момента нормативен текст, по който като основание това да се случи. Има неизплатени и още 30 000 лв. заради старата електронна система на отчитане. „Тези средства са проверени и подлежат на заплащане“, заяви д-р Атанасов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4839 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини