Първа АГ болница с изцяло нова неонатология (снимки)

  • 02 май 2017 16:50

  • 14844
  • 0
Първа АГ болница с изцяло нова неонатология (снимки)
© Гео Милев, Столична община

Отделението по неонатология на Първа АГ болница „Св. София“ е напълно обновено. От началото на годината в болницата са родени 800 бебета, а само за час и половина, докато бяхме в новото отделение, се родиха още 4 бебета.

Днес столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска посети лечебното заведение и се срещна със специалистите там.

През 2016 г. в „Св. София“ са родени 3000 бебета. Заради добрия медицински екип болницата е една от най-търсените в София. Инвестициите в съвременна медицинска апаратура и в по-добри условия за майките, бебетата, лекарите и медицинския персонал са не само изключително важни, но и задължителни.

"Недоносените бебета се нуждаят от по-специални грижи, затова закупихме ново оборудване, модерни кувьози, неонатологични легла и специална апаратура за пречистване на въздуха в залата за кувьози.
Около 1 млн. лева са инвестициите, които направихме в последните години в АГ-болница „Св. София“, почти толкова са и във Втора АГ-болница "Шейново", каза Фандъкова.

"През 2017 г. чрез общинския бюджет ще инвестираме над 1 млн. лв. в ремонти и ново оборудване в общинските болници", добави още кметът.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
14844 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини