Личен лекар: Работата ни може да се оптимизира като се намали обемът на документите

  • 19 април 2017 15:07

  • 5339
  • 3
Личен лекар: Работата ни може да се оптимизира като се намали обемът на документите
©

Общопрактикуващите лекари в област Пазарджик са осигурили добро обслужване на своите пациенти. Това увери д-р Красимир Кулински, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пазарджик пред Фокус.

Той обясни, че за да има 24-часово обслужване на пациентите, повечето от неговите колеги имат сключени договори с дежурни кабинети, които поемат пациентите след 20.00 часа. „Тези кабинети за неотложна помощ са полезни, когато пациентите трябва да получат навременна медицинска помощ не само в късните часове, но и в почивните и празничните дни”, коментира д-р Кулински.

Той каза също, че за да се улесни и оптимизира работата на личните лекари, може да се помисли за намаляване обема на попълваните формуляри и бланки. „Когато пред кабинета има много хора, попълваме само най-необходимите документи. Налага се да допълваме пропуснатото в почивни дни, когато имаме повече свободно време”, призна още д-р Кулински.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5339 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Джипитата са напълно излишни

2018.04.21 | 19:38

3
Те не са от системата на здравеопазването. МЗ не отговаря за тях. Не са известни задълженията им. Работели по общите здравни и търговски (!?) закони. Подбират и толерират пациенти. Отървават се, често грубо от някои. На възрастните престъпно подхвърлят, че няма смисъл да се ле
Никой не контролира работата на ОПЛ

2018.04.21 | 19:31

2
Нямат правилник за работата си. Налагат предварително записване за преглед, често със седмици напред, което е в пълен разрез с характера на работата им. Кой отговаря за тях?????

2017.04.19 | 16:08

1
ОПЛ получават сумата от 3 лв. която не отчитат никаде. Сменят лекарства,за да получават бонуси.Дават Дават направления изборно и приемат пациенти със и без записани часове.Отношението към пациентите е назидателно.ОПЛ протестират срещу контрола на тяната работа.Минимален б

Добави коментар

Водещи новини