Фармацевтите празнуват днес

  • 10 февруари 2017 12:42

  • 4781
  • 1
Фармацевтите празнуват днес
©

На 10 февруари за четвърти пореден път Българският фармацевтичен съюз /БФС/ отбелязва Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите. През тази година се навършват и 10 години от учредяването на съюза, в който членуват 6 253 магистър-фармацевти.

На днешния ден през 2007 година в София за първи път се провежда Учредителен конгрес на магистър-фармацевтите в Република България, на който се поставят основите на Българския фармацевтичен съюз.

В поздравление до съсловието от името на Управителния съвет на БФС, председателят на организацията проф. Илко Гетов заявява: "На този важен ден бих искал да благодаря на всички членове на съюза за свършеното през изминалите десет години, защото работихме всеотдайно и изправяйки се пред трудностите, останахме единни и верни на принципите на нашата съсловна организация! През всички тези години ние - членовете на съюза, постигнахме ползотворни резултати във всички много сфери на фармацията и многократно доказвахме своята обществена ангажираност към здравето на нашите пациенти."

Във връзка със съсловния празник и юбилейната 10-та годишнина, тази вечер във Варна ще бъдат отличени членовете на съюза, допринесли за неговото развитие през годините.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.14 | 08:39

1
ще забъркат ли разни смеси ? да се ощасливят

Добави коментар

Водещи новини