Пациентите мръзнат в столична поликлиника без парно

  • 11 януари 2017 10:31

  • 6456
  • 2
Пациентите мръзнат в столична поликлиника без парно
© GettyImages/Gulliver

Столичната девета поликлиника е оставена без отопление, съобщи Нова ТВ. За това са сигнализирали зрители. Според работещите в лечебното заведение от 10 години вече пациентите и персоналът там мръзнат.

Лекарите работят с якета, шапки и шалове, а хората трябва да бъдат преглеждани при температура от 10 градуса в стаите. Медиците споделят, че е невъзможно да работят в такива условия и да карат болни деца и възрастни да се събличат за преглед при тези ниски температури. Термометърът в коридора пред кабинетите пък сочи минус 2 градуса.

На такава температура болните трябва да чакат за преглед. От Столична община обясниха, че сградата е стара. Тя е бивша ясла и е предвидено да се отоплява на мазут. Тъй като това вече не се случва, отоплението се извършва чрез климатизация.

Парното не се използва. Има проблеми и с покрива, който тече. Има план да бъде оправен, но не е ясно кога. Пукнатини има навсякъде. От общината признават, че се налагат сериозни укрепвания на цялата сграда. Не се ангажират обаче да кажат кога ще има отопление.

Последвайте канала на

Нора Виткова
6456 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЗАРЯ

2017.01.14 | 10:37

2
СТУДЕНТСКА поликлиника е на същия хал. Вместо телевизиите системно да излъчват говорещи скучно и седящи водещи, поразходете ги из поликлиниките. Направете едно репортажче, размърдайте се. Няма страшно, няма да измръзнете.
House M.D.

2017.01.11 | 10:41

1
Заглавието е некоректно!

Добави коментар

Водещи новини