В Националната кардиологична болница има нужда от медицински сестри

  • 23 ноември 2016 11:11

  • 4927
  • 0
В Националната кардиологична болница има нужда от медицински сестри
©

В Националната кардиологична болница има сериозна нужда от медицински сестри. Това каза проф. Анна Кънева, завеждащ детската клиника по кардиология.

По думите й лечебното заведение няма механизъм за задържането им, тъй като те сменят работното си място заради по-високо заплащане в частни болници.

"В лечебното заведение беше открит диагностично-консултативен блок. Чрез него се постига разделяне на потока пациенти - деца и възрастни, като целта е децата да бъдат по-спокойни при влизането си в болница", обяснява проф. Марио Станкев, директор на болницата, цитиеан от БТА.

Сега предстои изграждането на детска площадка и облагородяването на парка към лечебното заведение. За това обаче са необходими около 1 млн. лв. за нов операционен блок, каза хирургът Стоян Лазаров и призова държавата да помогне чрез различни програми.

В отделението по детска кардиология от началото на годината са били хоспитализирани 750 деца, от тях 250 - по спешност, посочи проф. Кънева. През амбулаторен кабинет са преминали над 8 хиляди пациенти, на които са били направени над 14 хиляди изследвания. Напълно е завършено санирането на сградата на болницата, подобрена е и инфраструктурата. Лечебното заведение продължава да работи по европейски програми, като в момента се работи по програма за безопасен труд и по програма за иновации, посочи още той.

Проф. Станкев изрази надежда, че през 2017 г. болницата ще получи солидна финансова подкрепа за подобряване на качеството на лечение в болницата чрез различни иновации. През последната година са въведени нови методи на лечение, допълни проф. Станкев. От днес работи и обновена интернет страница на лечебното заведение с подробна информация за специалистите и възможностите за лечение и профилактика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4927 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини