Комплексният онкологичен център в Пловдив с изявление след скандалния репортаж

  • 04 ноември 2016 15:51

  • 25872
  • 0
Комплексният онкологичен център в Пловдив с изявление след скандалния репортаж
© Архив

Няма нарушения на лечебно-диагностичния процес и медицинските стандарти в Комплексния онкологичен център в Пловдив. Това заяви на пресконференция директорът на лечебното заведение д-р Красимир Вальов.

Той и колегите му са категорични, че са обект на "мощна и грозна корпоративна атака" по повод изнесените информации за сгрешени диагнози и ненужно отстраняване на органи, но не знаели кой стои зад нея.

По думите на Вальов още на 21 октомври е сформирана комисия, която да установи фактическото състояние на три от пациентките, лекувани в лечебното заведение и оплакали се след това в предаването „Господари на ефира". След 10 дни тя излиза със становище, че нарушения няма. Това сочат и констатациите на Медицинския одит, направен в центъра.

Междувременно в болницата е постъпил сигнал от една от пациентките, че върху нея е оказан натиск да изнесе от лечебното заведение хистологичните си изследвания, което е забранено, съобщи още Вальов. В два листа, написани собственоръчно, жената обяснява, че лица, представящи се за адвокати, са й предлагали 50 лева за целта, а срещата се е състояла на Централната гара в Пловдив.

По отношение на конкретния случай с пациентката, на която е отстранена гърдата, става въпрос за изключително рядък доброкачествен тумор, който имитира злокачествения, но това може да се разбере след операцията, обясниха още медиците.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
25872 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини