Ново изследване: Бибероните и алергените – полезни за новородените

Избягването на бибероните и храненето на бебето само с майчина кърма са сред съветите, които може да бъдат опасни за новороденото. Това сочи изследване на група независими национални експерти в САЩ, предаде БТА.

Общите директиви в болниците не са толкова ефикасни, а към всяка родилка трябва да има индивидуален подход и съвети, посочват учените.

Те оборват директивата на Световната здравна организация, че ползването на биберони не е подходящо при кърмене. Според новото изследване бибероните могат да намалят риска от внезапна детска смърт.

Експертите не са съгласни също с препоръката бебето да бъде хранено изключително с майчина кърма през първите дни след появата му на бял свят. Заради тази препоръка то може да бъде изложено на риск от обезводняване и хоспитализация, защото понякога са нужни между 4 и 7 дни, за да може майката да разполага с достатъчно кърма.

Под въпрос е поставена и препоръката бебетата да бъдат хранени с майчина кърма през първите 6 месеца след раждането си. Изследването сочи, че за някои бебета консумацията на малки количества алергени, като фъстъци, между 4-ия и 6-ия месец има благоприятен ефект.

Коментари

  1. 2016.10.27 | 10:22
    Ами то какво друго да се очаква от американските учени, още от малки искат да натровят с ГМО боклуци децата
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Избрано от Интернет