МБАЛ- Смолян ще изгражда център за инвазивна кардиология

  • 26 октомври 2016 15:41

  • 2903
  • 0
МБАЛ- Смолян ще изгражда център за инвазивна кардиология
©

С гласуваните днес от Министерски съвет 1 млн. лв. за МБАЛ- Смолян ще се изгради център за инвазивна кардиология, съобщиха от ръководството на болницата.

С решение на МС днес бяха отпуснати 1 млн. лв. допълнителни целеви средства за закупуване на ангиограф за здравното заведение. Смолянска област има остра нужда от изграждане на структура за инвазивна кардиология, каквато до момента липсва.

Строително-монтажните дейности, свързани с центъра ще се финансират с пари от болницата, ангажира се директорът на МБАЛ д-р Марин Даракчиев. За доставката на ангиограф ще бъде обявена обществена поръчка.

Звеното за инвазивна кардиология ще осигури съвременно лечение на инфаркт на миокарда. За осигуряване на такова лечение, пациентите от Смолян трябваше досега да пътуват до най-близката болница в съседна област, което означава 90 или 120 минути пропуснато време за спасяване на болния, обясняват от лечебното заведение.

Сърдечно-съдовите и мозъчните заболявания са на първите места по причини за смъртност в Смолянски регион според здравната статистика.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2903 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини