Супермодерен робот ще "гостува" в болница "Шейново"

  • 19 октомври 2016 14:08

  • 8861
  • 0
Супермодерен робот ще "гостува" в болница "Шейново"
© Булфото (архив)

Ултрамодерният робот от последно поколение предоставя 3D качество на изображението, като предлага иновативно решение и нов поглед на традиционните вече лапароскопски операции. По-добрата ефективност, прецизност и много високата резолюция на изображенията са само част от предимствата на Айнщайн 2.0. Роботът ще гостува в “Шейново”.

Благодарение на финансиране по Норвежки финансов механизъм на стойност 350 хил. лв болницата успява да закупи мобилна апаратура в т.ч. ултразвук, слухов апарат, монитори, транспортен и много други. Благодарение на добрата работа по фонда, болницата получи възможност за ново финансиране на стойност 150 хил.лв.

Със средства от Столична община са закупени два респиратора за „Педиатрия“, като отделението е едно от малкото в страна с най-високото III ниво на компетентност.

Болницата спечели проекти и бе подпомогната от Българската Коледа, „Избери за да помогнеш“, както и от Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, в резултат на което бяха получени модерни ултразвукови апарати за спешен кабинет и отделението по Неонатология.

Модернизирана с нова апаратура бе и патохистологичната лаборатория с модерни хистокинет и микротом отново със средства от Столична община.

До края на годината предстоят да бъдат купени също така нов мамограф и ехограф за гърди. Общата стойност на инвестицията в апаратура само за 2016, възлиза на над 720 хил. лв. По този начин II АГ болница “Шейново” се нарежда сред най-модерните клиники в България, предлагаща 80-годишна традиция, опит и най-висок стандарт в областта на акушерството и гинекологията не само за хората на София, но и на цялата страна.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
8861 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини